Vetec logo
Running line tensionmeters - Forskningsfartøj Dana

Running line tensionmeters - Forskningsfartøj Dana

Den ulitmative test

At overbelaste udstyr og opleve funktionsfejl hundreder af kilometer fra land er både dyrt og tidskrævende. Når du arbejder i ukontrollerede miljøer, som Nordsøen, kan der opstå farlige situationer, når du mindst venter det – især hvis du ikke kan måle kræfterne der er i spil.

For at få en pålidelig belastningsindikation ved trawlfiskeri kontaktede skibsinspektør Jens Krogh Vetec og spurgte, om vores Running Line Tensionmeters kunne give den nødvendige sikkerhed. Der blev installeret tre spændingsmålere, og de har hver tjent to år som belastningsovervågningssystemer. Siden har der ikke været hændelser og derfor ingen indblanding i Danas vigtige arbejde.

Forskningsfartøjet Dana

Dana er det største forskningsfartøj i Danmark, der skaber det empiriske grundlag for videnskabelig forskning og anbefalinger på DTU Aqua.

En af de store opgaver for Dana er indsamling af data for at overvåge tilstanden i de danske og europæiske have. De fleste prøver indsamles via et 2,5 kilometer trawl, og prøverne behandles med det samme i laboratorierne ombord.

Dana er en interessant case, da maritime forhold er den ultimative test af elektronisk udstyr. Vetecs Running Line Tensionmeters blev monteret på de eksisterende trawlwirer på dækket, hvilket betyder ekstreme temperaturer, havvandskontakt og konstante slag – uden at bryde sammen. Et Running Line Tensionmeter sænker risikoen for uønskede hændelser og udstyrsfejl – og i dette tilfælde tæller vi to år uden at have været nede.

Den ulitmative test
Quotations

"Nu ved vi, om vi overbelaster ledningerne. Det betyder færre reparationer og mindre tid, hvor vi er nede"

Jens Krogh Nielsen

Skibsinspektør ved DTU Aqua

Pålidelig teknik

Et Running Line Tensionmeter er en konstruktion af tre belastningsstifter, der giver tre separate belastningsindikationer. De tre datastrømme er beregnet til en enkelt indikation, hvilket giver en kontinuerlig datastrøm for nem belastningsovervågning. Designet gør, at ledningerne kan bevæge sig frit gennem spændingsmåleren, og det er derfor meget nemt at tilføje til eksisterende opsætninger.

Det gennemprøvede design handler om funktionalitet, og derfor er overflødige elementer udeladt. Running Line Tensionmeters fra Dana har været i drift i to år under ekstremt krævende forhold. Vedligeholdelsen af Danas Running Line Tensionmeters viser ingen tekniske problemer efter to års drift og har kun krævet en udskiftning af sliddele og en standardkalibrering af vejecellerne.

Hvis du har yderligere interesse for forskningsfartøjet Dana, kan du besøge Danas officielle hjemmeside.

Pålidelig teknik
Henrik Hansen

Henrik Hansen

Sales Executive
Mail: hh@nordtech.dk Direkte nr: +45 3226 5086 Mobil: +45 6013 9799
Tina Sørensen

Tina Sørensen

Kundeservice
Mail: ts@nordtech.dk Direkte nr: +45 3226 5071 Mobil: +45 3123 7148
Lars Petersen

Lars Petersen

CEO
Mail: lp@nordtech.dk Direkte nr: +45 3226 5082 Mobil: +45 4016 6404